Educatie traject

480D02C7 A1C3 477A 8A0D 7C2FFB4445F0

Fonkeltoon ontwerpt in co-creatie samen met scholen in de buurt van het Julianapark muziekeducatie.

De leerlingen gaan muziek maken, spelen en luisteren. De pijlers ervaren, beleven en verwonderen staan hierbij centraal. De leerlingen krijgen een of meerdere lessen in de klas waarin ze kennis maken met het thema van Fonkeltoon: muziek en natuur. In deze lessen componeren de leerlingen met behulp van activerende werkvormen muziek geïspireerd op geluiden uit de natuur. We werken

hoofdzakelijk met de leerlingen maar betrekken actief de leerkrachten in de maakprocessen en kunnen desgewenst trainingen geven. Zo hopen we een schoolbrede muzikale footprint achter te laten. 

 

Basisschool De Pijlstaart heeft twee keer meegedaan met de hele school. In 2018 werden alle leerlingen van basisschool de Pijlstaart (dichtbij het Julianapark)  artist-in-residence van festival Fonkeltoon. Hetgeen zij hadden gemaakt kreeg een ereplaats op het festival. 

 

In 2019 hebben we een vrolijke presentatie op de allerlaatste dag van het schooljaar gehad in de natuur van de Monicahof. Alle 186 leerlingen hebben muziek gemaakt en aan elkaar én hun ouders laten zien en horen . Ouders en kinderen fonkelden van trots! Er was een orkest op zelfgemaakte instrumenten van groep 5/6, een zelfbedacht muzikaal verhaal van groep 3/4, eigengemaakte podcasts van groep 7/8 op de componistenbankjes en er werd gedanst en gezongen door de kleuters. 

 

Basisschool De Pijlstaart is heel enthousiast over het educatietraject: de schoolleider geeft aan nog nooit zoveel betrokkenheid bij zijn leerlingen te hebben gezien in een project en is onder de indruk van wat ze in korte tijd hebben neergezet. Dit is precies de kracht van de educatietrajecten van Fonkeltoon: het maken van echt contact en samen toewerken naar een uitdagend muzikaal eindproduct.

 

We werken samen met Fonkelworkshopleiders: Jeffrey Noordijk, Kendra van Nes, Bert van Bommel en Geonne Hartman en Toon Welling van de Dato Duo. 

 

Mogen wij ook bij jou op school komen fonkelen? 

Mail naar: eva@fonkeltoon.nl 

IMG 1513 112000942342
vooral dit geluidje...maakt mij heel blij!
Media
BF13D5BC 0220 483D 857F EFC90E21AB4F
logo pijlstaart kleur1 112005694547
Hoe klinkt de Pijlstaart?