muzikaal verhaal

Emma van Dobben is muzikant en verhalenvertelster. Op de Fonkelberg hoor je het verhaal en de muziek van de gebochelde Lambert:

 

Het is 1350. Er is nog geen tv, kranten of boeken en al helemaal geen i-pads en telefoons. De mensen vertellen elkaar spannende verhalen en je hebt troubadours: muzikanten die het nieuws en andere verhalen brengen.

 

Net buiten de stad woont Lambert, een arme man. Hij heeft een grote bochel en daardoor kan hij niet werken. Hij heeft geen geld voor kleren of eten en hij moet daarom bedelen. In de stad is iedereen ijverig aan het werk, de spinster, de bakker en de smid. Alleen in het kasteel woont nog een bochelaar, de verwende Heer Lodewijck. Hij is gewend dat iedereen doet wat hij wil.

Na een dag bedelen in de stad gaat Lambert teleurgesteld weer terug naar zijn hutje. Omdat de bochel zo zwaar op zijn schouders drukt besluit hij even uit te rusten op een heuvel. Plotseling hoort hij het mooiste gezang wat hij ooit heeft gehoord. Het zijn de elfen! Lambert is zo onder de indruk; hij denkt niet meer na en plotseling zingt hij uit volle borst met de elfen mee. De elfen nemen hem mee...

 

Weten hoe het verder gaat? Kom luisteren op FONKELTOON op 16 juni!

 

emma van dobben 112005455489