Operazangeres op de vijver

Ze zingt de sterren van de hemel, betovert de vissen in de vijver en opent je oren voor prachtige aria's. Ze vaart op een zwanenbootje door de vijver en vanaf het droge speelt de Zuilense fanfare met haar mee. 

 

Vida gras 112005455688

Over Vida

 

De Sloveense sopraan Vida Matičič is in 2008 naar Nederland verhuisd om hier de klassieke zang op Conservatorium van Amsterdam te gaan studeren. Zij heeft haar Bachelor en Master diploma's behaald in de klas van Valerie Guillorit.
Vida's repertoire is veelzijdig en zo zijn ook vele projecten waarbij zij betrokken is geweest. Sloveense hedendaagse liedrepertoire was een van haar eerste grote successen met optredens met pianist Ajda Kljun bij Jeunesse Musicales Slovenië Podium en de International Contemporary Music Biennale. Opera Playground (European Opera Days,  Nederland) gaf haar de basis voor het experimenteren in de hedendaagse opera. Ze was een van de 'New Voices' van 2014 Nieuwe Stemmen Young Artist Program en heeft opgetreden bij Rotterdam Operadagen festival in Vivier's Love Songs. Samen met Timothy Nelson heeft ze Schumanns geliefde cyclus Frauenliebe und Leben in een theatervoorstelling geënsceneerd. Opera is haar grootste passie. Zij zingt als ‘mistery guest’ bij opera workshops voor kinderen van de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam. Ze trad op als Fiordiligi in de Opera aan Zee festival productie van Così fan tutte. Haar operadebuut was in maart 2016 in de rol van Euridice in de Orfeo ed Euridice productie van de Sloveense Nationale Theater Opera en Ballet Ljubljana, Slovenië. 
Dit seizoen is zij o.a. te zien in de rol van Pamina in de B.O.O.M! - Bold Opera On the Move productie van Die Zauberflöte en de Frank Groothof’s kinderopera versie De Toverfluit.