Wat hoor je op FONKELTOON?

 

Op Fonkeltoon klinkt in iedere hoek van het park muziek: tussen de struiken, op bankjes, in het gras en zelfs op het water. Muziek om naar te luisteren, muziek om zelf te maken, muziek om samen mee te spelen en muziek waar je zelf nooit eerder aan had gedacht. Je kunt op Fonkeltoon spelen, maken, luisteren en ontdekken. Natuurlijk is er ook heerlijk eten en drinken en een biertje voor de volwassenen. Kom gezellig samen met het hele gezin, met je tante, opa, oma of buurvrouw en geniet van een middag vol muzikale verassingen voor je oren, ogen, hart en handen. Tussen 12:00 en 17:00 is er voor iedereen van piepjong tot stokoud van alles te beleven of je nou van jazz, klassiek of popmuziek houdt.

 

Als je een kaartje koopt, krijg je bij de ingang een Fonkelbandje waarmee je alles kunt zien wat je wilt. Kaartjes koop je hier.

 

Wat klinkt er op FONKELTOON?

 

Spelen

Klankbad: Roffel, tokkel, blaas en trommel op de muzikale badkuip van Fonkeltoon.
Fedde ten Berge en Steim: Prik, voel, speel en luister naar deze technisch vernufige installaties.
Phonophilia: Speel op deze bijzondere instrumenten van Loek Vellekoop die gemaakt zijn van rommel.

Tutti Timbri: Kom samen met de allerkleinste spelen met deze prachtig klinkende instrumenten van hout voor de allerkleinsten.

PVC-instrument: hang, duw en trommel  samen op deze enorme buizen van het PVC-instrument van Musica, Impulscentrum voor muziek uit België.

Jonge Artists-in-residence: 160 leerlingen van basisschool de Pijlstaart presenteren hun muzikale kunstwerken op Fonkeltoon. Kom zitten op een componistenbankje, speel op een hekwerk of luister hoe een natuurpartituur klinkt.

 

Ontdekken

Vida Maticic: Luister naar de betoverende stem van operazangeres Vida op haar zwanenbootje in de sprookjesachtige vijver van het Julianapark.
Emma van Dobben: Beklim de Fonkelberg en luister naar dit middeleeuwse muzikale verhaal.

De Zuilense Fanfare: Verstopt tussen de struiken en vanaf de waterkant spelen muzikanten van de meest verrassende fanfare van Nederland. 

Tik tik tok:  Welk klein volkje leeft daar tussen de struiken?

 

Luisteren

Lilian Vieira: Weer of geen weer, samen met haar gitarist brengt Lilian de zon naar Fonkeltoon met heerlijke Brazilliaanse luisterliedjes.

Speelse Jazz: Jazzmuzikanten uit de regio die o.l.v. Bob Roos speciaal voor Fonkeltoon muziek maken waarbij je mee kunt doen. 

Maken

Het Kunstlaboratorium: Maak je eigen muziekinstrument om samen te bespelen: de Fonkelplank.
Kobranie: Maak onder leiding van professionele muzikanten een nieuw muziekstuk op de instrumenten van Kobranie. 

 

Muzikale hapjes en drankjes van Utrechtse bodem

Van al dat spelen, maken en luisteren krijg je trek. Haal iets lekkers bij de keuken van Rammenas, drink de koffie, thee en sap van Koffieleute of proost op deze mooie dag met een zomers biertje van brouwerij Oproer.

 

In het blokkenschema vind je hoe laat en waar je kunt spelen, luisteren, ontekken en maken.

FONK18.112 Fonkeltoon A5 flyer WEB 112005383504